Oldalak tartalmakkal


 
2. Calcium phosphoricum 


Előfordulása a szervezetben:
  •  99%-a csontokban és a fogakban fordul elő kálcium foszfát formájában
  •  elsősorban a csontos nyomás szilárdságát és keménységét alakítja ki és tartja fenn
  •  egyfajta depóként szerepel, azaz innen mozgósítja a szervezet, ha szükséges a kálcium a szervezetnek
 
Előfordulása a táplálékokban:

  • Kálcium a tejtermékekben, tojás és olajos magvakban, száraz hüvelyesekben, bizonyos húsokban, a teljes kiőrlésű gabonákban, zöldségek közül a paradicsomban, savanyú káposztában, parajban, sóskában, zöldpetrezselyemben, brokkoliban
  • Foszfor előfordulása a tejtermékekben, tojásban, halak és húsokban, olajos magvakban, száraz hüvelyesekben, gabona őrleményekben és a banánban

Arcdiagnosztika:
  • az arc viaszosan fénylő, mely nem törölhető le
  • áttetsző fogvégek megjelenése
  • fényes foltok a körmökön

Alkalmazása:
  • ·         időskori bőrviszketés (orvosi konzultáció alapján)
  • ·         csont és fogfejlődési rendellenességeknél
  • ·         csontritkulásnál
  • ·         csonttörések gyorsabb gyógyulása esetén
  • ·         Fejfájástanulás közben
  • ·         fogszuvasodás, fogromlás
  • ·         fogak törékenysége
  • ·         elhúzódó és késedelmes fogzásnál
  • ·         koncentrációs zavaroknál
  • ·         krónikus ízületi fájdalmaknál, reuma és kopásos panaszoknál
  • ·         növekedési fájdalmak esetén gyermekeknél
  • ·         terhességi hányás esetén
  • ·         vérszegénység esetén